Balvu Novada muzejs

Staņislava ceļš

Kategorija: Virtuālās izstādes
Trešdiena, 10 Novembris 2021

Balvenietim "Staņislavs" ir gluži pašsaprotama lieta - piemineklis centrā, kuram ikdienā pat nepamanot aizejam garām. Tomēr arī daudztonnīgam tēlam ir (bija, būs) savs ceļš ejams, savs stāsts stāstāms. Piedāvājam Jums iepazīties ar to stāstu, kas "Staņislavam" šobrīd būtu par savu ceļu stāstāms, jo šogad viņam ir bijusi jau 4. reize sava pieminekļa mūžā nostāties savā vietā. Nav bijusi vienkārša viņa tapšana, sūrs ir bijis arī iemesls viņa radīšanai. Tomēr viņš ir kā simbols latgaliešu garam, kas pat savā vienkāršībā nepārstāj būt vērtība ne tikai sev, bet arī citiem. Cerams, ka katrā no mums ir savs "Staņislavs" - gatavs pastāvēt par sevi, sargāt sev dārgos cilvēkus, kaut pakritis - spējīgs piecelties, bet piecēlies - drošu skatu vērties nākotnē.

Būsim priecīgi, uzzinot ko jaunu (arī precizējumus un kādus materiālus, arī jautājumus) par šo tēmu arī no Jums, apmeklētāj! (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.)
Informācija ir PDF formātā, apmēram 5MB apjomā. Uzklikšķiniet uz attēla! (Telefonam ērtāk skatāmi pagriezta versija ŠEIT)

Staņislava ceļš