Balvu Novada muzejs

"Klusā daba" un "Mirklis mākslas" patiešām labi sader kopā!

Kategorija: Aktualitātes
Piektdiena, 06 maijs 2022

Mākslas Dienas 2022 5.maija vakarpusē Balvu Novada muzejā norisinājās jauks mākslas mūzu inspirēts pasākums.
Lai arī jau vairākas dienas apskatāma, bet šajā vakarā tika oficiāli atklāta Latgales Kultūrvēstures muzeja mākslas kolekcijas izstāde "KLUSĀ DABA". Latgales Kultūrvēstures muzeja Mākslas nodaļas vadītājas Ineses Dundures interesantais stāstījums deva iespēju ieskatīties izstādes gleznās ar savādāku skatījumu, ieraudzīt iepriekš nepamanīto, novērtēt atšķirīgo.
Katram klātesošajam bija iespēja aplūkot jau atzītu mākslinieku darbus, bet šai vakarā bija padomāts arī par jaunajiem māksliniekiem, kuri tika izmantojuši iespēju piedalīties konkursā ziemeļlatgaliešiem "MIRKLIS MĀKSLAS". Balvu mākslas skolas direktore Elita Teilāne pastāstīja par konkursa norisi un apsveica konkursa uzvarētājus. Konkursa laureātu darbi ir izvietoti apskatei, bet ir iespējams apskatīt arī visu konkursa dalībnieku darbu videospekciju.
Par to, ka arī "Klusā daba" var skaisti ieskanēties un dot savādākus patīkamus mirkļus, parūpējās Balvu Mūzikas skolas akordeona, vijoles un kora klašu audzēkņi, skolotāji un koncertmeistari.
Būsiet gaidīti aplūkot jaunās izstādes!
Ieskatieties dažos fotomirkļos!

Inese Dundure iepazīstina ar izstādes darbiem

Spēlē mūzikas skolas audzēkņi

Klātesošos uzrunā Elita Teilāne

Daži mirkļi