Balvu Novada muzejs

Balvu Novada muzejs saņēmis Eiropas muzeju gada balvas nominanta sertifikātu

Kategorija: Aktualitātes
Ceturtdiena, 14 Aprīlis 2016

No 6. līdz 10.aprīlim Spānijas pilsētās San Sebastjanā, kas ir 2016.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta, un Tolosā norisinājās Eiropas Muzeju Foruma asambleja un Eiropas muzeju gada balvas pasniegšanas ceremonija.


Vairāk kā 200 dalībnieki no 29 Eiropas valstīm bija pulcējušies, lai tuvāk iepazītu Eiropas muzeju gada balvai izvirzīto pretendentu piedāvājumu un runātu par muzejiem aktuālām tēmām. Vairāku dienu garumā tā bija lieliska iespēja iepazīt 50 Eiropas labāko muzeju prezentācijas, kā arī apmeklēt vairākus nozīmīgus un lieliskus Spānijas muzejus.

Esam lepni, ka Balvu Novada muzejs bija uzaicināto balvas pretendentu vidū un saņēma Nominanta Sertifikātu. Galvenā balva šogad aizceļoja uz Polijas Ebreju vēstures muzeju Varšavā, bet ieguvēji ir visi. Katrs pretendents bija šīs balvas vērts. Bija patiess prieks redzēt, cik dažādi un radoši strādā muzeji citur pasaulē un apzināties, ka arī mūsu ekspozīcija tiek vērtēta Eiropas līmenī.
Pēc prezentācijas saņēmām daudz atzinīgus un apbrīnas pilnus vārdus gan no kolēģu, gan žūrijas pārstāvju puses. Asambleja bija arī lieliska iespēja tikties ar kolēģiem, dibināt jaunus sadarbības kontaktus un pārrunāt nākotnes idejas. Nākošgad Eiropas muzeju gada balvas pasniegšana notiks Francijas galvaspilsētā Parīzē. Vēlam veiksmi nākošajiem pretendentiem!
Tuvāku informāciju par pasākumu lasiet www.topictolosa.com

Dalību atbalsta Balvu Novada pašvaldība un Valsts Kultūrlapitāla fonds.