Izstāde ''Rakstu rotaļas mālā''

Kategorija: Aktualitātes
Trešdiena, 28 Februāris 2018

27. februārī Balvu Novada muzejā tika atklāta Jolantas un Valda Dundenieku personālizstāde “Rakstu rotaļas mālā’’.

Jolanta un Valdis Dundenieki jau trīsdesmit pirmo gadu mēro kopīgu ceļu gan dzīvē, gan profesionālajā darbībā. Dundenieki ir vienīgie profesionālie keramiķi Balvu novadā. Par viņiem saka – mākslinieki, kas neiet modernās keramikas ceļu, bet saglabā autentisko Latgales keramikas noslēpumu. Prieks, ka Latvijas un Balvu pilsētas jubileju gadā šī personālizstāde ir tieši Balvos.

Izstādes atklāšana iesākās ar citātu: “Pati vērtīgākā dāvana ko tu vari uzdāvināt kādam ir tavs laiks, jo tu atdod to, ko nekad vairs nevarēsi atgriezt’’. Arī pasākuma viesi uzrunājot keramiķus uzsvēra, cik daudz laika un darba Jolantai un Valdim ir  jāiegulda, lai nonāktu pie tik krāšņa rezultāta.

Ar muzikālu sveicienu no Bērzpils pagasta klātesošos priecēja folkloras kopa “Saivenis’’.

Pati Jolanta, stāstot par darbu un izstādes tapšanas procesu, sacīja ļoti skaistus vārdus: “Mūsu darbi top pateicoties mūsu spēkam un sadarbībai ar uguns stihiju, un kāds būs rezultāts nevar paredzēt neviens, tā pat kā dzīvē. Mēs katrs esam savas dzīves keramiķis.’’

Izstādē var aplūkot Jolantas un Valda keramiku, kā arī Valda uzņemtās fotogrāfijas, kas ļauj ikvienam ielūkoties mākslinieku ikdienas dzīvē un radošajā procesā.

Izstāde muzejā būs apskatāma līdz 10.aprīlim.

Fotogrāfijas no izstādes atklāšanas: http://www.muzejs.balvi.lv/index.php/galerijas-kategorijas